Til vores første møde i denne sæson havde vi Tonny Brandt til at fortælle om Sydamerikanske Dværgcichlider!
Her var 19 interesserede kommet, nogle fra Vejle eller Kolding omegn og nogle hele vejen fra København!
Foredraget var inddragende og lærerigt med en masse historier og en kattens masse information om en lang række af små og smukke dværgcichlider.
Vi siger tak for foredraget og deltagelsen. Og så glæder vi os til at se jer alle sammen igen i september!
Vores sommerafslutning i foreningen blev fejret hos Peter Ahlbo, som har de smukkeste akvarier med en masse spændende og farverige arter.
14 medlemmer tog vejen til Langeland, fik en pølse, en øl og en god lang sludder
Derudover er han ganske ferm til at yngle diverse arter.
Vi siger tak for i år og glæder os til efteråret med endnu et stærkt program, hvor vi starter ud med et foredrag af Tonny Brandt Andersen!
Lørdag d. 25 maj holdt vi et stort fragmeeting for de saltvandsinteresserede!
Her var vi over 50 entusiaster i løbet af dagen, hvor mange købte en pølse eller fik sig et stykke kage
Tak til Jan Lindberg for at levere et kæmpe stykke arbejde i at få arrangementet op at stå!
Både Ranum Efterskole og Oceanreef kom med udstilling.
Vi glæder os til at se flere saltvands entusiaster i fremtiden!
Det blev live-streamet for de interesserede og der var gæster fra Vejle akvarieforening samt helt nye interessede
Vi var 19 deltagere der brugte en hel aften i Odense, hvor vi hørte om de farverige arter!
De er oplagte til nanoakvarier, da de sjældent bliver større end 7cm - det var en lærerig aften.
Vi havde en travl og flot stand, takket været vores kasserer/bygmester Martin Laursen!
Vi fik alle sludret og sladret med mange af de glade gæster!
Vi glæder os til næste år, og siger tak til Vejle akvarieforening for endnu engang at have været vært for en flot og åben messe for alle interesserede.
Vi holdt en hyggelig og produktiv foreningsaften med god stemning.
Her var en masse sludren mens vi alle sad og rodede med at lave ynglemops, mallehuler/rejeskjul eller skar glas.
Vi glæder os alle til Vejle akvariemesse samt vores næste møde d. 28 februar, hvor vi skal snakke om, hvilke emner der kunne være fede at lære om i efteråret.
Vi mødtes i Odense kultur og idrætshus til en hyggelig aften i foreningens selskab.
15 fremmødte medlemmer til en spændende pakkleg og den lækreste risalamande, lavet af næstformand Kirsten, som også havde bagt nogle fantastiske småkager.
Der var sludren, pludren og snak hele aftenen.
Alt i alt en super hyggelig aften i godt og lærerigt selskab.
Vi havde onsdag d. 25/10 gang i hjemmekøkkenet til vores fisk!
Foreningen havde købt ind af grøntsager og fiskemel til at komme i en blender med en lille portion gelatine.
Denne aften var stille og rolig, så mange af os sad og sludrede over en kop kaffe/te eller øl/sodavand eller kikkede i vores bibliotek, der er samlet på tværs af vores glade medlemmer.
Til slut havde vi vores auktion på diverse akvarieting som medlemmer gerne vil sælge - typisk spændende planter.
Vi havde besøg af Magnus Budweg fra Fyns Akvariecentrum til vores septembermøde.
Det var et lærerigt og godt foredrag med nogle nye vinkler og indsigter i, hvorfor vore akvariers biotoper opfører sig som det gør, når man ændrer vandet/lys/planter/fiskebestand.
Efter en dejlig sommer mødtes vi 10 medlemmer hos Martin Laursen til en pølse, brød og diverse tilbehør. Denne aften havde vi en god snak og diskussion om, hvordan og hvilke fordele der er ved at holde bestemte arter udendørs i den danske sommer.
Foreningens sommerafslutning med holdt hos René i Kirkenby Sand. Her var der pølser, brød, kartoffelsalat og diverse tilbehør. René har en flot, indbydende og spændende akvariekælder med en mangfoldighed af arter som de fleste ikke kan være med på.
Vi havde en dejlig dag og ønskede alle en god sommer og på gensyn til august.
Tirsdag d. 16 maj havde vi i Fyns Akvarieforening besøg af Søpølserne der havde arrangeret et flot og godt foredrag med Thomas fra den blå planet.
Vi havde en spændende aften i saltvandets tegn og lærte en masse om hold af saltvandsakvarier og, hvordan man laver enorme akvarier som dem på Den Blå Planet.
D. 26 april havde vi et spændende foredrag om krabber, axolotler, sumpskildpadder og hvordan de kan holdes i akvarier eller paludarier.
Abel er fra Frankrig og biolgistuderende på kandidaten. Han har en stor interesse i padder og reptiler udover akvariefisk, og har været medlem af foreningen længe.
Foredraget var på engelsk men blev oversat løbende, så alle havde en chance for at få 100% ud af foredraget.
Før og efter foredraget fremlagde bestyrelsen nyt siden sidst, vores planer for efteråret og hvor sommerafslutningen afholdes.
Vi sluttede aftenen af med en auktion af de lækreste akvarieplanter doneret til foreningen af Nina Holmqvist.
Fra venstre: Sebastian Krog, Keld Bak, Kirsten Pedersen, Jan Amund og Martin Laursen
https://www.instagram.com/sarahlcasper/?hl=da
Akvariet er doneret af Plantorama Odense efter vi var tilstede ved Dyrenes Dag 2022.
Fiskene er primært doneret af medlemmer af foreningen.
Borgerne nyder at kikke på fiskene, da det samtidig danner en ro, er pænt og interessant
Akvariet passes af aktive medlemmer i foreningen.
Vi tog d. 14 januar ind til den blå planet med 14 medlemmer, der alle så frem til de store og velholdte akvarier.
Vi fik en runde bag kulissen og lærte meget om, hvordan de bevarer udrydningstruede arter, hvoraf nogle af dem er af pragtgurami-familien som vi fik præsenteret til sommer afslutningen 2022.
Vi havde alle en fantastisk tur og fik lært en masse om nye arter og, hvordan enorme akvarier holdes af et stærkt team fra Den Blå Planet.
Onsdag d. 29 var der sommerafslutning i Fyns Akva. Hele 23 medlemmer var mødt frem i Bolbro til en hyggelig aften. En enkelt havde taget turen helt fra Helsinge for at være med. Dejligt at vi kan nå så langt ud.
Formanden trakterede med pizza i køkkenet inden aftenens hovedattraktion; et foredrag af Helene Schouby om pragtguramien der viste sig at være en sindsyg flot fisk der findes i et væld af spændende natur former.
Helene kom også ind på det spændende og prisværdige arbejde hun deltager i med Parosphromenus projektet. Her arbejder hun sammen med andre akvarister og endda zoologiske haver / akvarier om at opretholde arten selv om den er kritisk truet i naturen fordi dens naturlige habitater forsvinder.
Aftenen sluttede med en auktion som Ludvig styrede med kyndig hånd. Der blev handlet planter, rejer og molly’er til den store guldmedalje.
Vi gik alle hjem med et smil på læben efter en aften der gik i fisk på den helt rigtige måde.
Fra bestyrelsens side ønsker vi jer alle en rigtig god sommerferie og så glæder vi os til vi ses igen sidste dag i august til en ny Fyns Akva sæson.
Så løb vores Fyn Rundt arrangement af stabelen i lørdags hvor vi besøgte Gottwalds Akvariefisk i Middelfart, Hyggefisken i Tommerup og endeligt Fyns Akvarie Centrum i Odense.
Der var god opbakning med 15 deltagere fra starten hos Søren i Middelfart. Han diskede op med kaffe, en god snak om fisk og muligheden for at gøre en god handel som mange benyttede sig af.
Herefter gik turen til Tommerup, hvor vi efter en sandwich var klar til at kigge på fascinerende koi karper og de helt unikke Biorb akvarier. Der blev forhandlet lystigt om priser på akvarierne som med deres helt specielle design virkeligt skiller sig ud fra hvad vi normalt ser i butikkerne.
En del af gruppen måtte desværre tage afsked efter Hyggefisken til fordel for noget familiefest på Langeland, men resten af os fortsatte til Fyns Akvarie Centrum, hvor der til overflod var fisk at se og købe. Ib trakterede med kaffe og sodavand samt en snak om hvordan det er at være ”fiskehandler” i dag.
Alt i alt en super hyggelig tur hvor vi kom vidt omkring og fik stillet vores behov for at se på fisk.
Kæmpe succes med både foredrag om levende foder, eksempler på 3 slags (Artemia, Mikro-orm og Eddike-ål) og en auktion - udover tid til at vi minglede og snakkede på kryds og tværs af alle aldre og artsinteresser
Vi var 21 deltagende, hvoraf en var på en online forbindelse.
Tropica sponsorede venligt 12 stk. one2grow planter, som vi kunne leje med. Der blev leget med kokusnødder og efter bedste formåen - forsøgt at påsætte one2grow planter. Sjovt. Vi er nogle stykker der har Kribensis i vores baljer... hos mig nåede kokusnødden lige nøjagtigt at ramme bunden, så var nødden besat af kribensishannen... nu må se hvad det bringer med sig
Vores akvarieplanter betyder meget for miljøet i vores baljer, men i hverdagen tænker vi ikke lige over hvor planterne bliver produceret . Vi synes at vi kan være stolte af, at vi i Danmark har en af verdens førende producenter af akvarieplanter. Mere en 50 år på bagen. Tillykke Tropica, og tak for en dejlig og spændende rundvisning. ...
Nej, vi kunne ikke købe planter, men i højeste grad blive inspireret og klar til at besøge vores lokale plantepushere.
Mange af os fik købt lidt ind. Efterfølgende var vi inviteret hjem privat til Ole Hjarsbæk. Ole havdetaget initiativ til akvariesnak udenom de sociale medier. Lad os mødes på tværs af landet, drikke kaffe og snakke akvarier. Ole havde disket op med alverdens hygge. Sikken en samling af spændende og fede akvarier! Tusinde tak, Ole Hjarsbæk!
Efter vi havde handlet og var blevet ret så inspireret hos Unimati, tog vi som sagt ud til Ole Hjarsbæk. Vejret var fantastisk og Ole var meget gæstfri.