Om Fyns Akvarieforening

Vi ønskede os en rigtig akvarieforening, helt uhafhængig af butikker og enkelt personer. En forening fuld af viden, oplevelser og sjov for alle med interesse for akvariehobbyen. Sådan gik vi til sagen.


Det skal være "leifi", vi er for alle med interesse for akvariehobbyen børn, unge som ældre, nybegynder, erfaren eller nørd. Vi ønsker at udbrede kendskabet til vores hobby. Dette bl.a. ved klubaftener, sjove og spændende aktiviter, udflugter og sociale akvarie arrangementer.


Det hele tog form i januar 2021, midt under Corona. Vi holdt en del virtuelle møder og erfarede at Corona ikke skal være en hindring for ikke at komme igang, og planlægge selve opstarten.


Vi hedder Fyns Akvarieforening i daglig tale, Fyns Akva. Forenings navn og selve foreningen blev hurtigt registreret. Vi har oprettet et cvr.nr. så vi kan søge om økonomisk støtte fra det offentlige og få NemId i foreningens navn, så vi kan holde foreningens arbejde adskilt fra fra personlige interesser.


Vi har oprettet en Facebook gruppe, "Fyns Akva", som kun er for medlemmer af foreningen. Vi har også købt et domænenavn, www.fynsakva.dk. .


Forskellige udvalg er nedsat, herunder aktivitetsudvalget. Et nok så vigtigt udvalg for en forening med ambitioner om at skabe oplevelser for vores medlemmer.


Pressemeddelelse er lavet og pressen er kontaktet bredt, så vi kan få vores budskab ud. Et budskab om at en ny aktiv akvarieforening på Fyn er skudt i gang. En forening som kan gøre din hobby endnu mere spændende.


Stiftende generalforsamling er afholdt i Odense den 12. april 2021 og en bestyrelse valgt. Bestyrelsen er konstitueret med en formand, næstformand, kasserer/ sekretær og to menige medlemmer.